Ifood Avail Minuman Organik dan Kebaikannya

ifood Avail Beauty Minuman Nutrisi

Ifood ialah sejenis minuman organik dari New Zealand. yang membekalkan banyak khasiat bagi mencukupkan nutrien dalam badan, di samping mempunyai fungsi-fungsi lain seperti membantu sistem pencernaan, detoksifikasi hati, menyah toksik dan membantu masalah gastrousus.

Bahan-bahan yang terkandung dalam Ifood Avail ialah sekam benih silium, aloe vera, protein kacang soya yang telah diasingkan bisanya (isolated soya), kolostrum, pektin epal, gandum, rumput gandum dan pelbagai jenis khasiat dan enzim.

Khasiat-khasiat dalam Ifood ni:

 • membantu membekalkan sumber tenaga serta khasiat yang seimbang
  • Ifood wajar dijadikan minuman wajib ketika berpuasa, atau bagi yang memerlukan zat yang cukup, seperti ibu mengandung, ibu menyusu, orang sakit dll. Sajian harian kita ada kala tak memenuhi kalori dan nutrisi yang sepatutnya. Maka, Ifood akanmelengkapkan khasiat yang diperlukan.
 • membantu mencantikkan kulit serta melambatkan penuaan sel
 • membantu melancarkan sistem penghadaman.
  • bagi ibu mengandung dan berpantang, kadangkala sembelit mudah terjadi. Ifood akan membantu mengelakkan masalah sembelit dengan melancarkan sistem penghadaman si ibu di samping memberi zat secukupnya
 • membantu mengawal berat badan
  • Minum ifood akan memberi rasa kenyang. Jika diambil waktu pagi, perut akan rasa kenyang dan kurang rasa untuk makan makanan lain. Jika ingin makan pagi, hanya sedikit sahaja sudah mencukupi. Ifood disarankan untuk minum setengah jam-1jam sebelum makan.
 • membantu meningkatkan fungsi sistem imunisasi
 • meningkatkan kadar penyembuhan
  • kandungan Ifood yang membantu penyembuhan dan membantu sel untuk pulih ini menunjukkan ia bagus diamalkan oleh ibu berpantang dan golongan yang sakit seperti kencing manis, luka kemalangan dsb.
 • membantu mengawal masalah gastrik
  • ramai yang mengalami masalah perut semasa berpuasa seperti gastrik. Ifood mempunyai kandungan yang membantu masalah ini jika diamalkan pada waktu sahur.
 • membantu paras gula dalam darah
  • bagi pesakit diabetes, ifood sangat elok diamalkan sabagai minuman harian selain dapat mengurangkan pengambilan makanan berkabohidrat kerana minuman organik ini mengeyangkan.

Cara Penggunaan Ifood ialah:

 1. Campurkan 1 paket Ifood Avail dalam 150-200ml air suam/biasa.
 2. Goncang sehingga sebati.

Adakah Ifood selamat untuk diamalkan?

Ya. Ifood adalah minuman organik yang selamat. Produk ini mempunyai sijil analisa produk yang membuktikan ia bebas dari bahan-bahan terlarang.

Berapakah kandungan sachet dalam 1 kotak Ifood?

1 kotak Ifood mengandungi 20 sachet. Ia sangat mudah untuk dibawa ke mana-mana. Hanya perlu goncang dan terus minum.

Adakah Ifood sesuai bagi pesakit gout?

Ya. Pesakit gout perlu mengelakkan kekacang dalam diet seharian, termasuk kacang soya. Namun, kandungan soya dalam Ifood Avail ialah isolated soya. Maka, ia boleh diamalakan dan membantu dalam proses detoksifikasi bagi menurunkan kadar asid urik dalam badan pesakit gout.

Adakah vegetarian sesuai minum Ifood Avail?

Ifood dibuat dari ramuan tumbuhan semulajadi. Ia mengandungi pelbagai khasiar penting seperti vitamin B12, sejenis khasiat utama yang biasa kurang dalam kalangan vegetarian. Vitamin B12 boleh membantu mengelakkan anemia dan membantu daya ingatan. Ifood merupakan makanan penjagaan kesihatan terbaik bagi vegetarian.

Sesuaikah wanita hamil minum Ifood?

Sesuai. Ifood membekalkan zat-zat penting yang diperlukan oleh ibu mengandung dan janinnya, seperti asid folik, vitmin B12, dan asid amino.

Apa kelebihan Ifood terhadap pesakit diabetes/ kencing manis, tekanan darah tinggi, kanser dan lain-lain?

Ifood membantu dalam menurunkan paras gulan dan kolestrol yang berlebihan dalam badan, membantu proses detoksifikasi hati, membantu menyingkirkan bahan kimia dan toksik yang terkumpul dalam badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

× Boleh kami bantu anda?